Приготування: 0 хвилин(и)
Тип рецепту: Млинці
Відгуків:
0
Не знаєте, який сніданок зробити, коли часу практично немає, зате є прагнення забезпечити близьким гастрономічну насолоду? Тонкі млинці на молоці стануть справжнім порятунком, виручивши в будь-якій ситуації: якщо в холодильнику зовсім порожньо, коли раптово нагрянули гості, якщо до сина чи доньки прийшла орава друзів і т.д .. Їх люблять абсолютно всі за ніжність смаку, аромат і різноманітність способів поїдання - можна додавати топінги, варення, свіжі фрукти і ягоди, загортати в них м'ясну або рибну начинку і навіть робити млинцеві тортики на святковий стіл. Незважаючи на кисломолочну основу, страва може зберігатися протягом 2-3 днів, не втрачаючи свої смакові якості, потрібно лише не забути поставити його в холодильник.
Майже у кожної господині є свій рецепт приготування тонких млинців, але якщо ви робите цю страву вперше, краще скористатися максимально простим і швидким варіантом. Вам буде потрібно мінімум інгредієнтів і елементарні навички поводження з тістом. Спростити закупівлю допоможе доставка продуктів в Хмельницькому, яку пропонує «Мамина ферма» - у нас можна купити фермерську продукцію в будь-якій кількості з упевненістю в отриманні замовлення без затримок.
З нашої статті ви дізнаєтеся, як зробити млинці тонкими, які продукти знадобляться і що робити, якщо раптом тісто почне прилипати до пательні під час смаження.
Рецепт для тонких млинців: інгредієнти
На відміну від багатьох інших десертів, закусок і інших страв, млинці можна зробити з того, що, як правило, присутнє в кожному холодильнику. Вам знадобиться:
- 700 мл молока;
- 2 яйця (якщо маленькі, то можна додати 3 шт.);
- сіль - за смаком;
- цукор - до 3 столових ложок (за смаком);
- 300 грам борошна;
- рослинне масло - 3 ст. ложки (можна використовувати вершкове).
Правильний рецепт млинців допоможе створити справжній кулінарний шедевр, від якого неможливо буде відірватися. Але пам'ятайте, що страва досить калорійна - 170 ккал в 100 грамах, так що сильно захоплюватися не варто і краще за все їсти її в першій половині дня. Саме в цей час ефективніше засвоюються вуглеводи, яких в млинцях аж 22 грами (білків і жирів - 4,8 грама і 71 грама, відповідно).
Якщо є все, крім основного інгредієнта, не хвилюйтеся - вас врятує молочна продукція з доставкою. Наша компанія здійснює поставки по всьому місту на спеціальних автомобілях з рефрижераторами, так що в свіжості і якості не виникне жодних сумнівів. У свою чергу, приваблива ціна зробить співпрацю вигідною з фінансової точки зору. До речі, дуже зручно буде в одному місці замовити відразу все, що потрібно для сім'ї на пару днів або на тиждень, - доставка борошна, овочів, м'яса, фруктів, спецій, соусів і т.д. на суму від 300 гривень буде безкоштовною.
- Калорії 177 калл 100 г
- Жири 71 г 100 г
- Білки 4 г 100 г
- У глибоку миску або іншу ємність розбиваєте яйця і ретельно прибираєте залишки шкаралупи (якщо є). Попередньо яйця бажано помити, щоб уникнути попадання в тісто бактерій.
- Додаєте сіль з цукром і ретельно перемішуєте до формування однорідної маси. Традиційний рецепт тонких млинців на молоці передбачає використання вінчика, але багато сучасних господинь спрощують собі завдання за допомогою міксера. Виделкою збивати довго і не дуже зручно.
- Заливаєте в заготовку для тіста молоко і повторно збиваєте.
- У суху ємність за допомогою сита просіваєте борошно.
- Підготовлену муку порційно додаєте в млинцеву суміш, не забуваючи постійно перемішувати.
- Останній етап приготування тіста - додавання рослинного масла з подальшим змішуванням до досягнення однорідної консистенції.
- На млинцеву сковороду (підійде і чавунна, потрібно тільки, щоб на поверхні не було гару і залишків їжі) виливаєте 1 столову ложку масла, щоб не пригоріло, і ставите ємність на вогонь. Після прогрівання ополоником вливаєте в середину тісто і рухами сковорідки розподіляєте його по всій внутрішній поверхні.
- Виставляєте не дуже сильний вогонь і прожарюєте млинці. Точно час розрахувати складно, але точно не менше хвилини (багато що залежить від розмірів сковороди, товщини тіста, інтенсивності вогню).
- Для зручності готові млинці складають стопкою, за бажанням можна змастити їх вершковим маслом, але тільки в тому випадку, якщо не плануєте загортати всередину начинку.
Як смажити тонкі ніжні млинці на молоці?
Є кілька секретів правильного смаження:
- перед тим, як наливати тісто, сковорідка повинна бути дуже добре прогріта;
- незважаючи на присутність в тісті масла для першого млинця потрібно обов'язково змастити поверхню;
- сигналом для того, що млинець потрібно перевертати, є висихання верхньої частини тіста;
- щоб в момент перекидання тісто не розривалося, користуйтеся спеціальною або простою дерев'яною лопаткою (деякі примудряються обходитися великим плоским ножем або підкидати в повітря) і дійте дуже акуратно.
Залишити відгук про рецепт